Monotype

Een monotype/monoprint is een druktchniek waarbij op een plaat met inkt of verf een afbeelding wordt gemaakt waarna deze nog natte tekening wordt afgedrukt op het papier. Via deze techniek kan slechts één (mono) afdruk van de tekening worden gemaakt.

Voor deze techniek kan worden gekozen om de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder ‘getekend’ te laten zijn. Het afdrukken zorgt voor een ‘zachtere’ lijn. Omdat de afbeelding spiegelbeeldig wordt, kan dit eveneens een reden zijn om een monotypie te maken. De afbeelding verliest zo het ‘handschrift’ van de maker. Een tekening heeft namelijk de neiging om (voor rechtshandigen) naar rechts te neigen. De afdruk zal dan naar links neigen en wordt daardoor als minder “automatisch” ervaren.

Je hoeft niet perse te kunnen tekenen voor deze workshop.
Geschikt voor alle leeftijden.
Prijs € 20 p.p tot/met 5 personen, vanaf 6 personen €15 inclusief materiaal/koffie/thee/versnapering. (Voor kinderfeestje € 10 p.p)

Deze workshop kan op locatie worden gegeven tot maximaal 10 pers en vanaf 4 pers.
Er wordt een km vergoeding gevraagd voor op locatie

Klik >> hier<< voor meer info of om een workshop te reserveren. Geef aan om welke workshop het gaat, welke dag en welk tijdstip.